Just another WordPress.com weblog

Cand dormi…

Inedit, posibil, fantastic, credibil. Calatorii spre alte taramuri, dorinte devenite realitate, temeri adeverite fara sa iti dai seama, personaje animaliere, umane si multe alte elemente care dau viata unei existente “nocturne”.

Daca in timpul zilei exista un risc crescut de plictiseala, in timpul noptii cu siguranta vei avea ocupatie. Visezi, sau, conform unui citat din “Maidanul cu dragoste” (G.M.Zamfirescu), esti martor al intamplarilor pe care sufletul tau le “traieste” in timpul in care tu dormi: “Cand dormim, duhul nostru pleaca sa se plimbe, sa isi traiasca tainul lui de necazuri si bucurii. Pleaca, vezi bine, dar intre el si noi ramane o legatura, ca o ata intinsa si nevazuta de oricine. Uite de ce, noi stim tot ce face el si zicem ca am visat.”.

Asadar, visele tale din timpul noptii nu sunt chiar lipsite de insemnatate. Daca ar fi sa realizam o “teorie” in functie de citatul respectiv, am ajunge la concluzia ca nicio carte de genul “dictionarelor de dezlegare a viselor”, niciun site care iti dezvaluie taina din spatele unei astfel de intamplari ireale, nicio vorba din popor, de exemplu cea care spune ca in realitate se intampla opusul visului, nu sunt adevarate. Poate ca sufletul tau iti indeplineste in plan imaginar anumite dorinte. Astfel, in fiecare dimineata, dupa aceasta “calatorie”, te poti gandi daca ti-ai fi dorit ca aventura sa nu se mai termine si ca totul sa fie aievea. Sau, dimpotriva, poti fii fericit/a ca te-ai trezit si ca totul a fost doar un cosmar, o plimbare fara sens a eului tau.

Si uite asa poti face confuzie intre “vise” si “visuri”, in cazul in care ti-ai fi dorit ca intamplarea visata sa fie parte a vietii tale de zi cu zi. Reveria, adica trecerea de la imaginar la real, poate fi “tristutsa” intr-un astfel de caz, dar nu-i nimic – acum esti 100% constient/a de ceea ce iti doresti. 🙂

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s