Just another WordPress.com weblog

Manelele – Lucruri ce te distrug psihic si fizic #3

Dupa cum vedeti am ajuns sa includ si manelele in categoria “Lucruri ce te distrug psihic si fizic” si presimt ca o sa fiu injurata rau. In special de cei ce au o problema cu, cultura.

Din cate am inteles, manelele au aparut prin anii ‘90, nu? “Melodiile” acestui gen de muzica au ca subiect banii,valoarea,femeile,dusmanii,sefu tuturor etc.

Acest gen de “muzica” este apreciat in Romania de majoritatea oamenilor si tocmai de aceea suntem asa de “educati”. Intr-adevar, acest tip de muzica reprezinta o mica parte din realitate, banii. Stiti voi, banii nu aduc fericirea, dar sunt necesari. Recunosc acest lucru, dar se exagereaza asupra acestui subiect in legatura cu banii si valoarea.

Se mai exagereaza si asupra superioritatii fata de alte persoane. Nu cred ca nu exista intr-o manea cuvintele “sefu tuturor”,”boss de boss” sau mai stiu eu ce alte minunatii. Din aceasta cauza, fanii acestui gen de muzica se considera superiori tuturor si cred ca au dreptul de a-si bate joc de anumite persoane si de a face scandal.

Si sa nu uitam de “rivalitatea” dintre muzica rock si manele. Adica, in ziua de azi, daca asculti rock inseamna ca te dai cu capu’ de pereti si ca te droghezi. Insa, multi gresesc in privinta acestui lucru. Muzica rock are o cultura vasta si nu se bazeaza pe bazaconiile ce le auziti de la tot felul de persoane.

Muzica rock isi are radacinile in rock and roll-ul anilor ‘50 si e formata din mai multe subgenuri. Nu stau sa le insir ca sunt mult prea multe si nici macar nu le cunosc pe toate. Ideea e ca exista o diferenta uriasa de 40 de ani intre muzica rock si manele.

Tot ce vreau sa spun e ca poti invata mult mai multe din alte genuri de muzica ca si rock-ul, rapp-ul etc. Dar lumea nu intelege acest lucru, ca pana la urma “haina il face pe om”. Daca ai 2 bmw-uri in curte, aur cat cuprinde pe tine si foarte multi dusmani, atunci esti om.

Dar nu ai ce face in privinta acestui lucru. Asta-i Romania!

Anunțuri

One response

 1. Uqtzik

  probleme culturale in paragraful 1 ca sa eviti cacofonia.
  „Acest gen de “muzica” este apreciat in Romania de majoritatea oamenilor si tocmai de aceea suntem asa de “educati”.” nu cred ca manelele sunt de vina pentru lipsa noastra de educatie. mai gandeste-te! nu manenele ne predau la scoala si nu cu ele stam de vorba.
  Muzica rock are fanii sai si manelele la fel. sunt doua genuri de muzica. exista si trebuie sa le acceptam ca atare. mi se pare urat ca tu critici manele, faci discriminare. ok, nu iti plac dar asta nu inseamna ca trebuie atat de dur criticate. nu sunt fan dar recunosc ca ascult asa cum facem toti, la petreceri. Sa fim sinceri:))
  nu prea are logica ce spui. poti sa ai 8 bmw-uri si sa asculti rock, rapp etc

  Ianuarie 31, 2010 la 4:23 pm

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s